این گیاه می تواند در شرایط سخت مریخ زنده بماند

محققان چینی نوعی خزه بیابانی را کشف کرده اند که در آب و هوای مختلف از قطب جنوب گرفته تا صحرای موهاوه رشد می کند. به گفته آنها، این خزه می تواند بدون گلخانه در مریخ زندگی کند.

طبق گزارش گاردین و مقاله ای که در مجله Innovation منتشر شده است، محققان دانشگاه آکادمی علوم چین جلبکی را با نام علمی توصیف کردند.Centricia caninervis» می تواند شرایط مریخ مانند خشکسالی، تشعشعات خطرناک خورشیدی و سرمای شدید را تحمل کند.

به طور کلی، رشد گیاهان زمینی در مریخ می تواند به انسان کمک کند تا سطح بایر سیاره سرخ را قابل سکونت کند. پروفسور استوارت مک دانیل، متخصص جلبک در دانشگاه فلوریدا نیز در مورد این تحقیق می گوید:

رشد گیاهان خشکی بخش مهمی از هر ماموریت فضایی طولانی مدت است زیرا گیاهان دی اکسید کربن و آب را به اکسیژن و کربوهیدرات تبدیل می کنند.

خزه صحرا می تواند در مریخ زنده بماند

در مطالعه جدید خود، محققان توضیح می‌دهند که چگونه خزه‌های صحرا نه تنها در شرایط سخت جان سالم به در می‌برند، بلکه می‌توانند به سرعت پس از خشکسالی تقریباً کامل بهبود یابند. این جلبک ها پس از گذراندن پنج سال در دمای 80- درجه سانتیگراد و تا 30 روز در دمای 196- درجه سانتیگراد و سپس قرار گرفتن در معرض اشعه گاما، توانستند پس از بازگشت به شرایط رشد طبیعی خود را بازسازی کنند.

این محققان شرایط مریخ را از نظر فشار، دما، گازها و تشعشعات فرابنفش شبیه سازی کردند و دریافتند که این جلبک در این محیط زندگی می کند و می تواند دوباره در محیط طبیعی رشد کند.

  پخش زنده بازی نیوزلند و ایالات متحده آمریکا در پاریس 2024: فوتبال را رایگان تماشا کنید

از آنجایی که بیشتر گیاهان نمی توانند استرس سفرهای فضایی را تحمل کنند، محققان امیدوارند که در آینده بتوان این جلبک ها را به مریخ یا ماه منتقل کرد تا بتوانند در آنجا مستعمره شوند.

البته محققان می گویند این آزمایش ها اولین قدم مهم در این مسیر است و هنوز مشخص نیست که آیا این جلبک می تواند منبع اکسیژن در مریخ باشد یا خیر. زیرا ممکن است نتواند در بافت مریخ تکثیر شود. در این تحقیق، محققان شرایط مریخ را شبیه سازی کردند، اما خاک آن از آن سیاره نبود. جلبک ها نیز برای رشد به آب نیاز دارند. به همین دلیل نمی توان با قطعیت گفت که این خزه در شرایط واقعی مریخ چگونه خواهد بود.

منبع: https://digiato.com/interdisciplinary/scientists-identify-moss-that-could-survive-on-mars