آخرین اکتشافات باستان شناسان در استان هنان مرکز چین، یک قصر 4000 ساله و یک انبار غلات را نشان داده است. این کشف، همراه با معبد ژوکیو و شهر باستانی محصور شده شینمی، شگفتی های معماری و کشاورزی اولیه چین را آشکار می کند. باستان شناسان بر این باورند که این یافته ها بقایای سلسله شیا هستند که بسیاری از مورخان آن را فقط یک افسانه می دانند.
کشف بقایای کاخ 4000 ساله، معبد Zhuqiao و شهر Xinmei اهمیت زیادی به سایتهای باستانشناسی استان هنان میدهد.
کاخ تازه کشف شده در ساحل شرقی رودخانه چنشوی در شهر باستانی با دیوار قرار دارد. شالوده این سازه از خاک کوبیده شده و مساحتی به ابعاد 60×30 متر است. در این محوطه به مساحت 1800 مترمربع، آثاری از ساختمان مرتفع، تراس ها، صومعه های اطراف و حیاط مرکزی به چشم می خورد.
شکل شالوده و دهانههای ستون نشان میدهد که بنای اصلی مجموعه کاخ و تراسهای باشکوه آن در شمال و جنوب و خانقاهها در شرق و غرب قرار داشتهاند. این کشف درک باستان شناسان را از برنامه ریزی شهری و معماری باستانی سازه های سلسله شیا تغییر می دهد.
در همین حال، بیش از 100 بقایای این تمدن باستانی در سایت باستان شناسی معبد گوکیو کشف شد. یکی از این بقایای قابل توجه، ساختمان های دایره ای ذخیره غلات است که شباهت زیادی به انبارهای سلسله شیا دارد. اهمیت این ساختمانها در این است که پیچیدگیهای کشت اولیه غلات و تکنیکهای ذخیرهسازی محصول را آشکار میکنند.
سلسله شیا؛ افسانه یا واقعیت؟
سلسله شیا (2070-1600 قبل از میلاد) اولین سلسله ای در چین بود که دولت تشکیل داد. به عبارت دیگر، شیا اولین خانواده سلطنتی در چین است. سلسله شیا در نهایت توسط سلسله شانگ نابود شد.
کاوشهای باستانشناسی در قرن بیستم بقایایی را نشان داد که با توصیفات تاریخدانان چینی باستان از این سلسله مطابقت دارد.
با وجود این موارد، نظریه رایج در میان مورخان این است که سلسله شیا هرگز در واقع وجود نداشته و زاییده ذهن مورخان سلسله های بعدی چین بوده است. هدف اصلی این مورخان، به ویژه مورخان سلسله ژو، ایجاد مدلی از سلطنت موروثی ماقبل تاریخ در چین بود.
بسیاری از این مورخان هنوز نمی توانند توضیح دهند که چرا یافته های جدید در سایت های باستانی در استان هنان نظریه آنها را نقض می کند. از سوی دیگر، باستان شناسانی که معتقدند این یافته ها به دوران سلسله شیا بازمی گردد، قادر به اثبات نظریه خود نیستند. این احتمال وجود دارد که این بقایای کشف شده در واقع به اوایل سلسله شانگ بازگردد.
کشف هر مدرک جدید می تواند یک تکه از این پازل را برای باستان شناسان آشکار کند. این احتمال وجود دارد که با اکتشافات بیشتر، مورخان مجبور شوند تاریخ سلسله شیا را از ابتدا بازنویسی کنند و چارچوب سلسله های سلطنتی چین را وارد تاریخ کنند.
منبع: https://digiato.com/interdisciplinary/4000-year-old-xia-dynasty-palace-found-hidden-in-ancient-chinese-city