تلسکوپ فضایی جیمز وب تصاویر استثنایی با کیفیت بالا از 19 کهکشان مارپیچی نسبتا نزدیک به کهکشان راه شیری منتشر کرده است. این تصاویر با وضوح بالاتر از همیشه و در طول موج های مادون قرمز نزدیک و مادون قرمز متوسط ساخته شده اند. آنها به دانشمندان کمک می کنند تا شکل گیری ستاره ها و تکامل کهکشان ها را دقیق تر مطالعه کنند.
ستاره شناسان تخمین می زنند که حدود 60 درصد از کهکشان های جهان را کهکشان های مارپیچی تشکیل می دهند. کهکشان ما نیز یکی از این کهکشان هاست. در نتیجه، مشاهدات و تصاویر کهکشان های مارپیچی با تلسکوپ قدرتمند جیمز وب می تواند درک ما را از شکل گیری منظومه شمسی تغییر دهد.
انرژی و حرکت آزاد شده توسط ستارگان جوان در فضای بین ستاره ای، چرخه تشکیل ستاره و در نهایت طرح های شگفت انگیز این تصاویر را ایجاد می کند. در مرکز هر کهکشان مارپیچی یک سیاهچاله بسیار پرجرم قرار دارد.
هر نقطه آبی روشن و بزرگ در این تصاویر نشان دهنده خوشه هایی از میلیون ها ستاره است که خانه ای در آغوش کهکشان خود دارند. ابزار مادون قرمز میانی جیمز وب مناطقی از غبار و ستاره های درخشان را در این کهکشان ها به رنگ آبی نشان می دهد. کهکشان های دوردست نیز در پس زمینه این تصاویر دیده می شوند.
درخشش نارنجی مایل به قرمز در تصاویر جیمز وب می تواند به اخترشناسان کمک کند تا توزیع گاز و غبار در بازوهای مارپیچی کهکشان را محاسبه کنند. شکاف هایی در این بازوها وجود دارد که ممکن است در اثر انفجار ستاره ها به وجود آمده باشند. تجمع و پراکندگی این تودههای گازی مکانیسمهایی هستند که کهکشانها فرآیند تشکیل ستاره را تسریع یا متوقف میکنند.
تصاویر 19 کهکشان مارپیچی
این عکس ها بخشی از پروژه است فیزیک با وضوح با زاویه بالا در کهکشان های نزدیک (نیش) است. بیش از 100 ستاره شناس از کشورهای مختلف در این برنامه شرکت می کنند.
در زیر این تصاویر را با توضیحاتی در مورد هر تصویر خواهیم دید.
منبع: https://digiato.com/astronomy/nasa-james-webb-space-telescope-stunning-photos-structures-in-19-nearby-spiral-galaxies