دیوان عالی ایالات متحده اصل 40 ساله ای را که به نام «شورون deference» شناخته می شود، لغو کرد. این به طور کامل نحوه تصمیم گیری و اجرای مقررات مختلف در حوزه های مختلف محیطی، ارزهای دیجیتال، شبکه های اینترنتی و غیره در آمریکا را تغییر خواهد داد. به عبارت دیگر، بر اساس این رای جدید، اختیارات تنظیم کننده های فدرال محدود است.
دیوان عالی ایالات متحده با حکمی که اختیارات نظارتی آژانس های فدرال را محدود می کند، به این دکترین 40 ساله پایان می دهد. این امر کار را برای آژانس هایی مانند FCC و EPA برای صدور مقررات بدون مجوز صریح از کنگره دشوارتر می کند.
شرکت شورون چه حکمی دارد و چه اهمیتی دارد؟
حکم شورون به سال 1984 و به پرونده شرکت نفت شورون باز می گردد. در آن زمان، دیوان عالی حکم داد که آژانس های فدرال اختیارات گسترده ای برای تفسیر قوانین و تصمیم گیری در مورد نحوه اجرای آنها دارند. به طور خاص، در آن سال تصمیم گرفته شد که قضات باید در هنگام تفسیر بخشهای مبهم قانون به آژانسهای فدرال مراجعه کنند. اصل اساسی حکم در مورد شورون این بود که اگر کنگره قانونی را تصویب کند که چیزی مبهم باقی بگذارد، آژانس مورد نظر موظف است شکاف را پر کند.
در واقع، این به آژانس های دولتی فدرال، مانند FCC، آزادی ایجاد و اجرای قوانین را بدون ترس از جنگ های طولانی قانونی می دهد. اما اکنون با لغو حکم شورون، باید منتظر تغییرات گسترده باشیم.
تاثیر حکم دادگاه عالی ایالات متحده بر نهادهای نظارتی مختلف
یکی از تاثیرات اصلی این لغو بر بازار ارزهای دیجیتال خواهد بود. این حکم ممکن است به نفع شرکتهای ارزهای دیجیتال باشد که با شکایت کمیسیون بورس و اوراق بهادار (SEC) مواجه هستند. در دعاوی کمیسیون بورس و اوراق بهادار علیه بورس ها و شرکت های این حوزه، مرزهای مشخصی بین اوراق بهادار و کالاها مبهم باقی مانده است و این وظیفه SEC بود که آن را تعریف کند. با این حال، لغو حکم شورون ممکن است به دادگاه ها اختیار بیشتری برای صدور حکم بدهد.
یکی دیگر از تأثیرات مهم حکم جدید دیوان عالی، دعاوی مربوط به کمیسیون ارتباطات فدرال (FCC) و مقررات پهنای باند است. تا قبل از این حکم، دادگاه ها نحوه تعریف پهنای باند را به FCC موکول کرده بودند. حکم شورون همچنین در پرونده های دادگاهی مربوط به کمیسیون ارتباطات فدرال (FCC) و مقررات پهنای باند نقش داشته است. سرنوشت قانون «بی طرفی شبکه» در ایالات متحده نیز با این اصل مرتبط بود. به عنوان مثال، حکم شورون به FCC کمک کرد تا قانون بی طرفی شبکه تحت ریاست جمهوری وقت دونالد ترامپ را لغو کند. اما FCC بعداً دوباره در زمان بایدن به بازگرداندن بیطرفی شبکه رأی داد.
در مجموع دامنه آثار این حکم بسیار گسترده است. پیش از این، شناسایی مالکیت معنوی و معنوی یک اثر (پتنت)، قابلیت تعمیر دستگاه و غیره بر عهده سازمان های نظارتی فدرال بود. در این رابطه می توان به عنوان مثال مورد مهمی را که در سال گذشته رخ داد، یعنی نقض پتنت شرکت فناوری پزشکی «Massimo» از سوی اپل در نظر گرفت که در آن کمیسیون تجارت بین المللی آمریکا (ITC) فروش اپل را ممنوع کرد. . شهادت بر اساس اختیاراتی که شورون به آن داده است.
اما اکنون این اختیارات از نهادهای نظارتی گرفته شده است و باید دید کارها چگونه پیش خواهد رفت.
منبع: https://digiato.com/finance-investment/supreme-court-ruling-kneecaps-federal-regulators