رصد دنباله دار هالی توسط ستاره شناسان چینی

در 30 مارس 239 قبل از میلاد، اولین عبور از دنباله دار هالی توسط ستاره شناسان چینی ثبت شد. این مشاهدات در تواریخ و تاریخچه شی چی و وین هسین تونگ خائو ثبت شده است.

دنباله دار هالی

مدار بیضی شکل 75 ساله هالی آن را فراتر از مدار نپتون و در مدارهای زمین و زهره می برد، همانطور که به دور خورشید می چرخد ​​و در جهت مخالف چرخش سیارات حرکت می کند.

این اولین دنباله دار بود که به عنوان مدارگرد دوره ای شناخته شد. چرخش تناوبی به این معنی است که بدن حرکت خود را در یک مدار مشخص کامل می کند.

دوره 75 ساله هالی او را به دنباله‌داری تبدیل می‌کند که انسان در طول عمر خود دو بار می‌بیند.

اگرچه ستاره دنباله دار هالی بارها توسط افراد زیادی در سراسر جهان مشاهده شده است، اما هرگز به عنوان یک شی در حال بازگشت شناخته نشده است.

ادموند هالی بریتانیایی اولین کسی بود که در سال 1705 پیش بینی کرد که دنباله دار که در سال 1682 بر فراز لندن ظاهر شد در سال 1759 دوباره ظاهر خواهد شد.

همچنین ادعا کرد که این همان دنباله دار است که در سال های 1607 و 1531 ظاهر شد. به همین دلیل این دنباله دار پس از مرگ هالی به نام او نامگذاری شد.

اهمیت رصد توسط ستاره شناسان چینی

مشاهدات ستاره شناسان چینی از دنباله دار هالی به دلیل نقش مهمی که در درک رو به رشد آنها از این جرم آسمانی ایفا می کند، برای ستاره شناسان جالب توجه است.

  اروپا از نظر فناوری از آمریکا و چین عقب است

محاسبات رایانه ای مدارهای قبلی هالی در سال 837 پس از میلاد امکان ادامه یافتن نداشت. زیرا حضیض کنار دنباله دار، محاسبه مدارهای قبل از آن را نادرست می کند.

ستاره شناسان چینی

محققان با اندازه گیری های دقیق اروپایی در سال های 1759، 1682 و 1607 شروع کردند و تا تاریخ های قبلی کار کردند. با این حال، تا سال 837 پس از میلاد، اطلاعات دقیق اروپایی وجود نداشت.

بنابراین آنها به سوابق ستاره شناسان چینی نگاه کردند و توانستند تخمین خوبی از حضیض هالی در آن سال به دست آورند.

البته رصد هالی توسط ستاره شناسان چینی اولین رصد این دنباله دار نیست. مطالعه دیگری (بر اساس مدل های مدار هالی) اولین مشاهدات را به سال 466 قبل از میلاد می رساند و ادعا می کند که عبور از این شی توسط یونانیان باستان ثبت شده است.

منبع: https://digiato.com/astronomy/first-recorded-passage-of-halley-comet-by-chinese-astronomers