یکی از راه های هوشمندانه در طراحی میز منشی استفاده درست و به جا از لوگو کلینیک یا پزشک متخصص است و سبک مدرن برای طراحی کلینیک و مطب های پزشکی بیشتر از سایر سبک ها پیشنهاد می شود بهتر است میز منشی ساده و شیک و چشم گیر طراحی شود. در طراحی مطب جنبه روحی بسیار حائز اهمیت است و در کل باید حس امید و سلامتی در بیمار شکل بگیرد. شما باید با طراحی دکوراسیون داخلی مطب در تهران، شرایطی را ایجاد کنید که بیمار چنین احساسی نداشته باشد. می توان از پارتیشن وال یا همان دیوار جدا کننده در طراحی داخلی مطب استفاده نمود. رنگ ها از تاثیرگذارترین عوامل در طراحی داخلی مطب به شمار می آیند. اما اگر در طراحی داخلی مطب دندانپزشکی، تفاوتهایی وجود داشته باشد، از این جهت می توان، کودکان را ترغیب به مراجعه به دندانپزشک کرد. متریال های هایگلاس، به سبب سطحی صاف و یکدست و انعکاس نور، جلوه خاصی به فضای داخلی می دهند.
یک طراح یا معمار دکوراسیون سالن انتظار کلینیک را باید به گونه ای طراحی کند که بیماران در آن احساس راحتی کنند و از این که وقت خود را در آن می گذرانند احساس رضایت داشته باشند. علاوه بر آن در طول روز نیز باید امکان استفاده از نور طبیعی وجود داشته باشد. در محیط های درمانی بهتر است تا حد امکان از نور طبیعی استفاده شود. به دلیل اینکه مطب های دندانپزشکی یک جایگاه استرلیزه هستند پس نیاز است که با استفاده از یک درب اتوماتیک فضای خود را از بیرون جدا کنند. می توانید در بعضی نقاط در طراحی دکوراسیون مطب از نورهای نقطه ایی استفاده کنید تا فضا پرنور نشود و نور ملایمی پخش شود و فضایی آرام و دنجی را در مطب به جود آورده. بهتر است برای طراحی مطب روانشناس استفاده نشود. بیماران معمولاً مدتی را در اتاق ملاقات یا روی یونیت دندانپزشکی در مطب سپری میکنند، بنابراین طراحی محیطی راحت و تمیز میتواند در ارزیابی آنها درباره خدماتی که در مطب شما دریافت میکنند، مؤثر باشد. علاوه بر این، طراحی محیط داخلی مطبتان با توجه به شرایط روحی خودتان، در حفظ روحیه شاد شما مؤثر خواهد بود و از خستگی و کسالت کار طولانی در یک محیط بسته میکاهد.
مطب یا درمانگاه مکانی است که شما بخش مهمی از روز خود را در آن میگذرانید، بنابراین طراحی داخلی و چیدن وسایل درون این فضا، همچنین رنگهایی که برای وسایل و دیوارها استفاده میشود و نورهایی که در نورپردازی محیط استفاده میکنید در ایجاد روحیهای شاد برای خودتان و بیمارانتان مؤثر است. رنگ ها می توانند هر مکانی را از جمله اتاق انتظار مطب شما ، را به فضایی تمیز و نو تبدیل کند.این مکان جایی است که بیماران بیشتر زمان خود را در آن جا می گذرانند تا نوبتشان شود، پس باید احساس راحتی کنند. طراحی داخلی مطب دندانپزشکی، طراحی داخلی مطب چشم پزشکی و طراحی دکوراسیون مطب مامایی هر یک ویژگی و نکات خاص خود را دارند، به عنوان مثال در طراحی داخلی مطب داندانپزشکی کودکان باید از رنگ ها و وسایل شاد و سرگرم کننده استفاده شود درحالی که در طراحی مطب اعصاب روان باید تا جایی که می شود از شلوغی به دور بود؛ اما ویژگی های مشترکی وجود دارد که در همگی طراحی مطب ها یکسان است. 6- میز پذیرش، قسمتی از سالن انتظار می باشد که بیشتر از جاهای دیگر به چشم می آید، پس طراحی یک میز پذیرش خاص و خارق العاده می تواند در دکوراسیون مطب پزشکان تاثیر زیادی داشته باشد.
انتخاب کفپوش مناسب یکی از نکاتی است که در طراحی مطب باید به آن توجه کرد. اتاق انتظار برای بیماران و اتاق پزشک برای معاینه و هم چنین قسمت پذیرش و نشیمن باید نور کافی ایجاد کنید. ۴-طراح وظیفه دارد که تمامی عملکرد و طرح هایی که برای بنا انجام داده اند به صورت واضح و شفاف برای کارفرما توضیح بدهد. طرح های هندسی غیر متداول و پیچیده گزینه های مناسبی برای طراحی قسمت پذیرش به شمار می آیند. بدانید اگر در مطب دندانپزشکی فضای مناسب برای در نظر گرفتن دندانپزشکی کودکان در نظر گرفته شود، لازم است که یونیت های خاصی برای کودکان تعبیه شود و لازم است که طراحی این بخش از مابقی بخش ها شادتر و متنوع تر باشد.
شما می توانید برای طراحی فضای اداری، مغازه، رستوران و دیگر فضاها به مقالات دیگرمون مراجعه کنید. بعد از مشخص کردن جزئیات فضا و تقسیم بندی آن مصالح مورد نیاز برای طراحی داخلی، به عنوان مثال مصالح ساخت دیوارها، سقف و… اگر در آینده فرد قصد مراجعه به یک کلینیک زیبایی را داشته باشد،قطعا شما از اولین گزینه هایی هستید که به ذهن او خواهد رسید. بهتر است این فضا را به گونه ایی طراحی کرد که برای بیماران سرگرم کننده باشد و مانع سر رفتن حوصله آنها خصوصا اگر کودک باشند بشود. اگر در اتاق پزشک پنجره وجود دارد بهتر است صندلی یا تختی( یونیت) که بیمار برای معاینه روی آن می نشیند را روبه روی پنجره قرار دهید تا بیمارحین دریافت خدمات احساس راحتی بیشتری کند. زیرا اتاق معاینه جایی است که بیمار به بیشترین آسایش و راحتی نیاز دارد و رنگ روشن در این موضوع موثرتر است. تا جایی که ممکن است سعی کنید از فضاهایی استفاده کنید که پنجره های بزرگ و زیادی داشته باشد. در حقیقت به دلیل اینکه رفت و آمد بیماران در این فضا زیاد است و ممکن است روی هر یونیت عمل دندانپزشکی خاصی انجام شود، لازم است این فضا به نحو مناسبی از یکدیگر جدا شوند.
علم طراحی معماری کمک زیادی در رفع محیط کسل کننده و بی انرژی و حنثی بودن مطب کرده است و با استفاده از علم زیبایی شناسی و رنگ شناسی این دست فضا ها تبدیل به محیطی دلپذیر و صمیمانه خواهد شد و بیمار در حین انتظار احساس بدی نخواهد داشت و فضا را از لحاظ روحی به مکانی شاد و گرم تبدیل کنند زیرا ترس و اضطرابی که مراجعه کنندگان به هنگام ورود و در فضای انتظاردارند طراحی دکوراسیون درست می تواند کمک زیادی برای آرامش این افراد بکند و سهمی در ایجاد تجربه ای نو در بیماران و مراجعه کنندگان داشته باشد به نحوی که علاوه بر خدماتی که دریافت میکنند تمایل به حضور دوباره در محیط را داشته طراحی دکوراسیون داخلی مطب دکتر باشند. باید بدانید در هنگام طراحی اولین نکتهای که مورد بررسی قرار میدهید راحتی بیمار و پزشک است. دکوراسیون داخلی چه برای یک کلینک زنان باشد چه نه، نیازمند پارامترهای بسیار متفاوتی است و یکی از مهم ترین عناصری که در هنگام طراحی باید مورد توجه قرار گیرد، تم های رنگی است. برای بهتر گذراندن وقت بیمار می توانید ازآکواریوم، تلویزیون، رادیو، تابلو و مدارک پزشکی قاب شده و پوسترهای پزشکی متناسب با تخصص پزشک و مورد نیاز بیماران روی دیوار اتاق انتظار قرار دهید.
یکی از متریال هایی که می توان درخشندگی را به وسیله آن به محیط اضافه کرد ام دی اف هایگلاس است که در صورت ترکیب با نوارهای نوری یا لامپ های ال ای دی زیبایی فوق العاده ای به محیط می بخشد. همانطور که طراحی دکوراسیون داخلی خانه با اداره یا مغازه متفاوت است، طراحی داخلی یک مطب پوست با یک مطب اطفال کاملا متفاوت و مجزاست. همانطور که در پاراگراف های بالا خدمت شما عزیزان گفته شد ، طراحی دکوراسیون مطب و دکوراسیون مراکز درمانی بسیار مهم و کلیدی میباشد زیرا باید طوری طراحی را پیش برد تا بتوان حسی جدید و نو را به بیماران عزیز انتقال داده و این کار را می توان باید و نباید های جدید نوید پیشبرد همچنین باید ببینیم در چه مطبی میخواهیم طراحی و دکوراسیون مطب را پیش ببریم یکی از دکوراسیون های بسیار کلیدی دکوراسیون مطب سونوگرافی می باشد که برای انجام و طراحی تمامی پلتهای این مطب باید طرز قرار گرفتن تمامی دستگاه ها و جزئیات را در نظر بگیریم و سپس شروع به طراحی پلان بکنیم .
طراحی مطب ها و کلینیک ها نیازمند رعایت ضوابط و اصولی می باشد که باید با خلاقیت طراح آمیخته شود. مراکز درمانی باید محیط های متنوعی را برای پزشکان ، پرستاران و سایر کارمندان در نظر بگیرند. حتما مطمین شوید فضای کافی برای نشستن وجود دارد بعد مبلمان انتخاب کنید تا از چسبیدن افراد در کنار هم جلوگیری شود. تاکنون محققان نتوانستند یک روند منسجم با دسته بندی واکنش اغلب افراد در رابطه با رنگ های متفاوت در نظر داشته باشند و در این رابطه اعتقاد دارند که هر فردی ممکن است. با مجموعهای از رنگها میتوان احساس متفاوتی را به افراد منتقل کرد. از جمله فضاهای مهم و مورد توجه در دکوراسیون داخلی مطب ها اتاق پزشک است .چراکه پزشک ساعتهای طولانی در آن با بیماران مختلف مواجه می شود .بنابراین فضای اتاق ،رتگها و فرم ها می توانند در رفتار پزشک و عملکرد ان موثر باشند . باید مطمئن بود که کاملا آسایش و راحتی بیماران را در فضای دکوراسیون مطب پزشک در نظر گرفته شده است. برای این که دندانپزشک بتواند بیمار را معالجه کند، دکوراسیون مطب پزشک عمومی باید از وسایل و تجهیزات دندانپزشکی استفاده کند که نیاز به لوله کشی ثابت یا نیمه ثابت و سایر قطعات و خدمات داخلی داشته باشد.
جدا از اینکه برای طراحی اصولی مطب تخصص پزشک مربوطه برای انتخاب رنگ، متریال مناسب و تفکیک فضاها شرط است اما به طور کلی باید به این موضوع فکر شود که مراجعه کنندگان به مطب ممکن است از افردا سالخورده و دچار شکستگی باشند پس نیازمند صندلی های راحت ترو خاص تر خواهند بود. از جمله مکان هایی که به دکوراسیون داخلی نیاز دارد، مطب پزشکان و دندان پزشکان است. اگر پنجره موجود نبود، در این مکان استفاده از تابلو نقاشی یا عکس مناسب و نورپردازی کافی می تواند نقش پنجره را تا حدودی ایفا کند. می توانید رنگ هایی مانند سفید، استخوانی، آبی، بژ، کرم، سبز و زرد را استفاده کنید. فضاهای مانند فضای انتظار و اتاق پزشک نیازمند توجه ویژه ای در طراحی هستند .
ما در گروه معماری هیرکاناسازه گرگان با تکیه بر تجربه چندین ساله در طراحی داخلی و تسلط بر اصول طراحی و ایده های خلاقانه، کاربردی و جذاب را برای طراحی مطب ارایه می کنیم. ایده دیگر برای ایجاد آرامش در دیزاین دکوراسیون کلینیک ساخت دیوار سبز برای ایجاد نشاط و پاکیزگی هوا است. ترکیب نور سقف با نور زمین در قسمت پذیرش ، ترکیبی عالی برای تعادل در حرفه ای بودن و صمیمی بودن فضا است. امری که در این ایده پردازی مشاهده می شود ترکیب رنگ طوسی با رنگ سبز و آبی است. وجود یک پذیرش زیبا و جلب کننده، شرطی لازم برای داشتن مطبی ایده آل است. قبلا پلان مراکز درمانی از الگوی ثابتی پیروی می کردند که یه روش خطی بودند اما امروزه ایده جدیدی برای طراحی پلان مراکز درمانی ازجمله مطب های پزشکی به وجود آمده که طراحی پلان به روش باز است که گاها ممکن است پارتیشنهایی نیز در بخشهایی از آن به کار رود. اگر کوکان جزو مراجعه کنندگان مطب باشند وجود پوسترهای جذاب و مفید می تواند از ترس کودک بکاهد. اگر مبلمان کهنه و دچار آسیب دارید حتما تعویض کنید زیرا تاثیر بدی روی مراجعه کنندگان خواهد داشت.