دانشگاه آکسفورد و موسسه سرم هند آخرین مرحله آزمایش واکسن مالاریا را پشت سر گذاشتند. این واکسن که R21 نام دارد با موفقیت از حدود سه چهارم موارد علامت دار مالاریا در کودکان خردسال جلوگیری کرده است. این نتایج از یک کارآزمایی بالینی بزرگ است و کودکان سال اولی که واکسن را دریافت کردند.
سه کشور در غرب آفریقا و سازمان بهداشت جهانی استفاده از این واکسن را تایید کرده اند. این دومین واکسن مالاریا است که پس از واکسن شرکت داروسازی GSK که ماه گذشته در کامرون عرضه شد، به تولید انبوه می رسد.
مالاریا که توسط پشه ها منتقل می شود، سالانه بیش از نیم میلیون نفر را می کشد. بیشتر این قربانیان در جنوب صحرای آفریقا اتفاق می افتد. هر دو واکسن ممکن است پتانسیل پیشرفت مبارزه با این بیماری را به مرحله جدیدی داشته باشند.
نتایج کارآزمایی بالینی در مراحل پایانی واکسن R21 در The Lancet منتشر شد. این آزمایش بر روی 4800 کودک چهار تا 36 ماهه در چهار کشور آفریقایی انجام شد. اگر سه نوبت از واکسن قبل از اوج فصل مالاریا تزریق شود، از 75 درصد موارد پیشگیری می شود. در مناطقی که مالاریا در طول سال گسترده است، میزان پیشگیری از واکسن 68 درصد است.
سازندگان واکسن می گویند که مصونیت در برابر مالاریا یک سال پس از دوزهای اولیه با دوز تقویت کننده باقی می ماند. با این حال، به نظر می رسد که ایمنی در طول زمان کاهش می یابد. آزمایشات آنها در این زمینه هنوز ادامه دارد.
آنها می گویند در حال حاضر امکان مقایسه مستقیم این دو واکسن وجود ندارد. تفاوت های اساسی بین کارآزمایی های بالینی این دو واکسن به دلیل متغیرهایی مانند سن افراد، زمان مطالعه، استفاده از داروهای پیشگیرانه همزمان با تزریق واکسن و میزان انتقال بیماری در این دو واکسن وجود دارد. مناطق مختلف
با این حال، به نظر می رسد هر دو واکسن به طور مشابه عمل می کنند، اگرچه R21 شاید کمی بهتر باشد.
اما تفاوت اصلی بین آنها ارزانتر بودن R21 است. هر دوز از این واکسن حدود 3 دلار قیمت دارد و به طور گسترده در دسترس است. تا سال 2026، تنها 18 میلیون دوز از واکسن گلاکسو اسمیت کلاین در دسترس خواهد بود. از سوی دیگر، موسسه سرم هند تاکنون 25 دوز از این واکسن را برای امسال تولید کرده است. هر واکسن R21 حاوی یک ادجوانت تقویت کننده سیستم ایمنی است که توسط Novavax تولید شده است.
سرم میگه از نظر ظرفیت مشکلی نیست. مشکل اصلی این است که واکسن آنها در سریع ترین زمان ممکن به دست کودکان می رسد. حرفه ای ها همچنین باید یاد بگیرند که چگونه از آن به طور بهینه استفاده کنند. یعنی نحوه استفاده از دوزهای محرک و مکمل های غذایی مانند پیشگیری از بارداری و خواب.
منبع: https://digiato.com/health/second-malaria-vaccine-highly-protective-in-children