ناسا این را در تاریخ اعلام کرد 24 دسامبر 2024 (4 ژانویه 1403) کاوشگر خورشیدی پارکر به طرز شگفت انگیزی سریع 195 کیلومتر در ثانیه از کنار خورشید خواهد گذشت. تا به حال هیچ موجود انسان نما به این سرعت حرکت نکرده و به خورشید نزدیک نشده بود. این فقط یک تحقیق است 6.1 میلیون کیلومتر از سطح خورشید دور خواهد بود و به نوعی آن را “لمس” می کند، حتی اگر در واقع با خورشید برخورد نکند.
بر اساس گزارش بیبیسی، کاوشگر خورشیدی پارکر ناسا قرار است سال آینده یک لحظه مهم در تاریخ اکتشافات فضایی را رقم بزند. “نور ریوفی”یک دانشمند در آزمایشگاه فیزیک کاربردی دانشگاه جان هاپکینز می گوید:
این یک دستاورد بزرگ برای تمام بشریت خواهد بود. معادل فرود بر ماه در سال 1969 است.
این کاوشگر که در 12 آگوست 2018 (21 اوت 2017) به فضا پرتاب شد، قرار است با سرعت 195 کیلومتر بر ثانیه از نزدیک خورشید عبور کند. سرعت بالای پارکر به دلیل نیروی گرانشی عظیمی است که هنگام نزدیک شدن به خورشید رخ می دهد. با این سرعت می توانید در کمتر از 30 ثانیه از نیویورک تا لندن را طی کنید.
ماموریت کاوشگر پارکر؛ “لمس خورشید”
ناسا در وب سایت خود، ماموریت کاوشگر پارکر را به “لمس خورشید” تشبیه کرد. هدف از این ماموریت در واقع گرفتن اولین نمونه از جو ستاره است. نور رئوفی، دانشمند پروژه، گفت: «ما اساساً در حال فرود آمدن بر روی یک ستاره هستیم. در پایان سال 2024، پارکر تنها به 4 درصد از فاصله بین خورشید و زمین خواهد رسید.
البته یکی از مسائل مهمی که این کاوشگر با آن مواجه خواهد شد، افزایش دمای خورشید در فاصله نزدیک است. هنگامی که کاوشگر به این ستاره نزدیک می شود، دما به احتمال زیاد جلوی فضاپیما خواهد بود 1400 درجه سانتی گراد دریافت خواهید کرد.
استراتژی محققان برای این ماموریت این است که کاوشگر پارکر به سرعت وارد جو ستاره شده و به سرعت از آن خارج شود. محیط خورشیدی با استفاده از مجموعه ای از ابزارهای مستقر در پشت یک سپر حرارتی ضخیم ارزیابی خواهد شد.
ناسا می گوید که هدف از این ماموریت کمک به درک عمیق تر از ماهیت خورشید است. این کاوشگر نزدیکتر از هر کاوشگر دیگری و در مدار عطارد به دور خورشید خواهد چرخید. این کاوشگر محاسبات و تصاویری از خورشید را جمع آوری می کند تا به دانشمندان کمک کند منبع باد خورشیدی و چگونگی رشد آن را درک کنند.
منبع: https://digiato.com/astronomy/nasa-milestone-moment-for-space-exploration