نزدیک به یک قرن پیش، یک نظریه جالب وجود داشت: کمتر بخورید و بیشتر زندگی کنید. دانشمندان برای درک اینکه چرا این نوع رژیمهای غذایی محدودکننده در افزایش طول عمر بسیار خوب عمل میکنند و بهترین نحوه اعمال آنها برای انسانها تلاش کردهاند. اکنون، در مطالعهای که در شماره 9 اکتبر نشریه نیچر منتشر شد، دانشمندان آزمایشگاه جکسون (JAX) سلامتی نزدیک به هزار موش را که در رژیمهای غذایی مختلف قرار داشتند، دنبال کردند تا متوجه شوند.
این مطالعه به گونه ای طراحی شد که اطمینان حاصل شود که هر موش از نظر ژنتیکی متمایز است و به محققان این امکان را می دهد که تنوع ژنتیکی جمعیت انسانی را بهتر نشان دهند. با انجام این کار، نتایج از نظر بالینی مرتبط تر می شوند و این تحقیق را به یکی از مهم ترین مطالعات در مورد پیری و طول عمر تا به امروز تبدیل می کند.
این مطالعه به این نتیجه رسید که خوردن کالری کمتر نسبت به روزه متناوب تأثیر بیشتری بر طول عمر دارد و نشان داد که رژیم های کم کالری به طور کلی طول عمر موش ها را بدون توجه به چربی بدن یا سطح گلوکز افزایش می دهد. با کمال تعجب، موش هایی که در رژیم غذایی بیشترین عمر را داشتند، موش هایی بودند که با وجود خوردن کمترین مقدار غذا، کمترین وزن را از دست دادند. حیواناتی که در این رژیمها بیشترین وزن را از دست دادند، انرژی کمتر، سیستم ایمنی و تولید مثل ضعیفتر و طول عمر کوتاهتری داشتند.
گری چرچیل، استاد آزمایشگاه JAX که این مطالعه را رهبری کرد، گفت: «مطالعه ما واقعاً به اهمیت تابآوری اشاره میکند. حیوانات تناسب اندام وزن خود را حتی در مواجهه با استرس و محدودیت کالری حفظ می کنند و عمر طولانی تری دارند. همچنین نشان می دهد که محدودیت کالری ممکن است راهی برای متعادل ، سلامت و طول عمر در دراز مدت باشد.
منبع: https://digiato.com/health/eating-less-food-associated-with-longer-lifespans