در 5 ژانویه 1969، کاوشگر ونرا 5 اتحاد جماهیر شوروی به سمت زهره پرتاب شد تا داده های جوی را جمع آوری کند.
“ونرا” نام مجموعه ای از کاوشگرهای فضایی است که توسط اتحاد جماهیر شوروی از سال 1961 تا 1984 برای جمع آوری اطلاعات در مورد سیاره زهره به فضا پرتاب شد.
16 کاوشگر به سمت این سیاره پرتاب شد که دو کاوشگر اول قادر به ، سطح زمین نبودند. Venera VII اولین کاوشگر این سری بود که برای فرود نرم طراحی شد. سیاره چهارم زهره نیز توانست اولین تصاویر و اطلاعات را به دانشمندان روسی مخابره کند.
برنامه Venera به دستاوردهای بزرگی در اکتشافات فضایی دست یافت و در واقع یکی از اولین وسایل ساخت بشر بود که وارد جو سیاره دیگری شد.
با توجه به شرایط زهره و سطح بسیار ناهموار آن، همه این ساکنان سطح فقط چند دقیقه یا حداکثر چند ساعت دوام آوردند. ابزارها در هر ماموریت Venera متفاوت بودند، اما همه آنها شامل دوربین و تجهیزات تجزیه و تحلیل جو و خاک بودند.
به محض ورود به زهره، Venera 5 کپسولی به وزن 405 کیلوگرم و حاوی ابزار علمی را به بیرون پرتاب کرد. در حین فرود به سطح زهره، چتر نجات باز شد تا فرود را کاهش دهد.
این فضاپیما قبل از متلاشی شدن در حالی که کپسول توسط چتر نجات معلق بود، اطلاعات مربوط به جو زهره را به مدت 53 دقیقه به زمین مخابره کرد.
منبع: https://digiato.com/astronomy/venera-5-probe-was-launched